Middelburg
Competitiewedstrijd Toernooidivisie C1

Wedstrijdverslag

Afgelopen zaterdag heeft Arrows’81 in sporthal De sprong te Middelburg met het derde team hun koploperspositie kunnen behouden tegen JBC/Noorderhaven 1.

Na het winnen van de sprongbal door Arrows’81 wist JBC alsnog de wedstrijd te starten met de eerste twee punten. De Rotterdammers reageerde daarop met drie maal binnen twee minuten te scoren wat hun de voorsprong gaf die ze de rest van de wedstrijd niet meer los zouden laten.
Arrows’81 zette vanaf de eerste minuut een full-court-press. Wat zich beloonde in een stand van 8-22 bij het einde van het 1e kwart in voordeel van Arrows’81.

Na het op adem komen van 10 minuten lang pressen en wat kleine aanpassingen in de press lukte het de Rotterdamse club om de rust in te gaan na het spelen van het 2e kwart met een score van 14-48.

Ondanks het harde werk van Arrows’81 lukte het JBC af en toe om door de full-court-press heen te komen en punten te maken met een break op de snelle spelers. Daarnaast had JBC ook dreiging met hun afstandsschoten tijdens hun set-plays. Arrows’81 had het daarentegen deze wedstrijd voornamelijk van het scoren binnen de bucket.

Na de rust begon Arrows’81 gelijk met een 12 punten run, JBC wist zich wel na een time-out te herpakken door te scoren vanuit een break en het raken van twee vrije worpen na het maken van een fout van Arrows’81 op een van JBC’s spelers. Het 3e kwart werd afgesloten met een tussenstand van 16-64
Na het spelen van de laatste 10 minuten werd de eindstand 22-70 voor Arrows’81. Ondanks het 40 minuten lang full-court-pressen met maar 2 wissels, hebben ze laten zien een wedstrijd lang scherp te kunnen blijven en de eigen scoringsmogelijkheden weten te benutten.