Joost Morsinkhof

Clasificatie4.5
Rugnummer10
PositieForward/Center
  • Kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

Eigenlijk heb ik maar 1 hobby en dat is basketballen. Daarom ben ik dit seizoen ook overgestapt naar een eredivisie club om op een hoger niveau te spelen en ben ik ook bij het CTO gaan spelen.

  • Wat is je basketbal geschiedenis?

Ik ben begonnen met basketbal toen ik 11 jaar was bij I.S.V. Hengelo. Ik heb daar 5/6 seizoenen gespeeld waarvan de laatste 3 jaar in het 1e team. Afgelopen zomer ben ik overgestapt naar Arrows’81. Ook ben in afgelopen zomer na 2.5 jaar in jong oranje te hebben gespeeld begonnen bij het CTO team op Papendal waar ik 20 uur per week train.

  • Wat is je mooiste basketbalmoment?

Mijn mooiste basketbalmoment tot nu toe is het Nederlands kampioen worden met regioteams. Dat was in 2013 toen we met regio Oost ongeslagen kampioen werden.

  • Waarom heb je destijds gekozen om bij Arrows’81 te gaan spelen?

Ik heb gekozen om bij Arrows’81 te gaan spelen omdat ik na 3 seizoenen A-divisie toe was aan een volgende stap naar de Eredivisie waar team 1 van Arrows’81 in speelt. Ik heb na een paar gesprekken besloten om hier te gaan spelen omdat ik mijn minuten zou gaan krijgen in team 1 en omdat ik ook mijn minuten moet maken in team 2 omdat ik daar ook heel veel van leer.

  • Wat wil je dit seizoen 2016 – 2017 bereiken bij Arrows’81? Zowel als team, maar ook als individu.

Dit seizoen wil ik met het team bereiken dat we samen van iedereen kunnen winnen. Als individu wil ik vooral veel leren van de minuten die ik speel in team 1 en 2.

  • Wat zijn je sterkste punten in het veld?

Mijn sterkste punten in het veld ik dat ik zowel van dichtbij als center mijn punten kan maken maar ook als schutter van veraf.