Koen Snieder

PositieCenter
Clasificatie4.5
Rugnummer8
  • Kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

Basketballen is mijn favoriete manier van tijdsbesteding, maar ook voor dingen als feesten of lekker op de bank een serie kijken ben ik altijd te porren. Daarnaast probeer ik mijn leven ook te leiden naar mijn favoriete quote: “A ship is safe in harbour, but that’s not what ships are for.” – William G.T. Shedd. Je kan wel doen wat veilig en makkelijk is, maar je kan alleen je potentie benutten als je uitdagingen zoekt en je buiten je comfort zone gaat.

  • Wat is je basketbal geschiedenis?

Ik begon mijn basketbal carrière in de Gemixde U12 van de club ‘Alkmaar Guardians’. Ik heb daar de basis kunnen leggen voor mijn basketbalvaardigheden waar ik nu, in de rolstoel, mee verder probeer te komen. Door mijn inzicht en explosiviteit was mijn positie bij het valide basketbal altijd dat van een forward. Na bijna 6 jaar spelen bij de Alkmaarse club heb ik, na een sport-gerelateerde blessure, een jaar pauze moeten nemen van het basketballen. Natuurlijk kan je zo’n mooie sport als basketbal niet zomaar achter je laten en gelukkig gebruikte de voormalige rolstoelbasketbalvereniging VIOS’82 de zelfde sportzaal als mijn valide club. Na een keer een training gedaan te hebben om de sport te leren kennen was ik meteen verkocht. Het was heerlijk om weer de basketbal in de handen te hebben en met een team te kunnen spelen. Ik ben de spelers bij VIOS’82 enorm dankbaar dat ze mij met veel geduld en behulpzaamheid hebben geïntroduceerd in het rolstoelbasketbal en mij de basis van het spel en de stoeltechniek hebben geleerd. Na een jaartje bij VIOS’82 getraind te hebben ben ik bij Arrows’81 competitie gaan spelen.

  • Wat is je mooiste basketbalmoment?

Het was Den Helder Noordkop U16-1 tegen Alkmaar Guardians U16-1. De stand was 42-42 en met slechts 20 seconden op de klok begonnen wij aan onze laatste aanval van de wedstrijd. Noordkop zette een press en liet geen enkel gat vallen. Toen de klok op 10 seconden speeltijd stond, kreeg ik de bal aangespeeld ter hoogte van de driepuntslijn. Ik begon te dribbelen, zoekend voor ofwel de pass of mijn eigen kans. Met slechts 2 seconden te gaan brak onze center dwars door het midden van de bucket. Ik passde hem de bal met een hoge overhead pass, hij deed zijn lay-up en precies toen de bal door het net ging klonk de zoemer. 42-44 voor Alkmaar Guardians.

  • Waarom heb je destijds gekozen om bij Arrows’81 te gaan spelen?

Wegens mijn studie ben ik verhuisd naar Rotterdam en moest daarom ook een nieuwe club vinden. Een teamgenote van VIOS’82 vertelde mij destijds over de club in Rotterdam waar zij zelf ook speelde. Natuurlijk moest ik daar dus even een kijkje nemen. Na het zien van zo’n gedreven groep spelers, professionele coach en te hebben geleerd dat Arrows’81 competitiespelen aanbied met doorgroeimogelijkheden was de keuze snel gemaakt

  • Wat wil je dit seizoen 2016 – 2017 bereiken bij Arrows’81? Zowel als team, maar ook als individu.

Mijn doel is om ongeslagen kampioen te worden met zowel Team 3 in de C divisie als Team 2 in de A divisie. Daarnaast is het mijn persoonlijke doel dat ik mijn rolstoeltechniek wil verbeteren, mijn schotpercentage wil verhogen en ook het overzicht op het veld weer op het zelfde niveau krijg als ik had als valide speler.

  • Wat zijn je sterkste punten in het veld?

Omdat Rolstoelbasketbal voor mij nog behoorlijk nieuw is, heb ik nog niet mijn sterke punten in het veld kunnen ontdekken. Tot nu toe is het insight komen bij team 3 mijn sterkste bijdrage tijdens wedstrijden.