Stefan Groen

PositieGuard/Forward
Classificatie3.0
Rugnummer4
  • Kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

In het dagelijks leven werk ik op kantoor bij een aannemersbedrijf. Sinds een jaar of 4 speelt atletiek (wheelen) een grote rol in mijn leven. Ik ben hiermee begonnen om te kijken of ik de wereldtop kan bereiken, dus dit betekent bijna dagelijks trainen. Het is regelmatig een uitdaging om dit te combineren met rolstoelbasketballen bij Arrows’81, maar ik vind het spelletje gewoon te leuk om er helemaal mee te stoppen.

  • Wat is je basketbal geschiedenis?

Toen ik 7 jaar was begon ik bij ISR in Ridderkerk, hier heb ik zo’n 12,5 jaar gespeeld. Toen ik mijn rijbewijs haalde, een auto had en dus ook meer vrijheid, heb ik de stap gemaakt naar Arrows’81. Van mijn 16e t/m mijn 20e heb ik ook in Jong Oranje gespeeld en leuke toernooien in meerdere landen meegemaakt. Dit is nu mijn 9e seizoen bij Arrows’81.

  • Wat is je mooiste basketbalmoment?

Het drukbezochte EK U23 in Turkije. In de kwartfinale speelden we tegen het thuisland, met zo’n 2500 luidruchtige supporters op de tribunes. Helaas verloren we nipt, maar het is gaaf om zo’n wedstrijd en heel toernooi mee te maken als speler.

  • Waarom heb je destijds gekozen om bij Arrows’81 te gaan spelen?

Het is een team wat al jaren meedoet om de prijzen en het is qua reisafstand goed te doen voor me.

  • Wat wil je dit seizoen 2016 – 2017 bereiken bij Arrows’81? Zowel als team, maar ook als individu.

Na meerdere 2e en 3e plekken wil ik wel eens een keer kampioen worden en na de bekerwinst in 2014 zou het mooi zijn als we dat kunststukje nog eens kunnen herhalen. Ik hoop mijn steentje hierin bij te kunnen dragen en een meerwaarde te zijn binnen en buiten het veld.

  • Wat zijn je sterkste punten in het veld?

Snelheid met en zonder bal, doorzettingsvermogen, oog voor medespelers, winnaarsmentaliteit.