Tim van Raamsdonk

PositieForward/Guard
Clasificatie2.0
Rugnummer14
  • Kan je in het kort iets over jezelf vertellen?

Naast mijn school ben ik vaak te vinden in de sportschool. Daarnaast gebruik ik de tijd die ik buiten het basketbal en fitness om over heb, om lol te hebben met vrienden of thuis een beetje uit te rusten. Ik heb op mijn 16e een tatoeage laten zetten van mijn favoriete zinnetje: Never Give Up. deze 3 woorden beschrijven mij als persoon het beste denk ik omdat ik de instelling heb om nooit mijn kop te laten hangen en als ik ergens echt voor wil gaan ik ook doorga tot het bereikt is!

  • Wat is je basketbal geschiedenis?

Ik ben op mijn 7e begonnen bij Redeoss in Delft. Daar speelde ik ongeveer 6 of 7 jaar, totdat ik bij de jeugdselectie kwam van het Nederlands team. Toen ik daar ben gaan meetrainen groeide ik heel hard boven het niveau van het toenmalige team uit en moest ik zoeken naar een nieuwe uitdaging en hoger niveau. Toen ben ik bij Arrows’81 terecht gekomen en daar speel ik nu voor mijn 6e jaar.

  • Wat is je mooiste basketbalmoment?

Mijn mooiste basketbalmoment is op het jeugd-EK met het Nederlands team, de winst die we pakten tegen Spanje. Dat hele toernooi hadden we niets gewonnen en dit was de laatste wedstrijd. Het hele team baalde na elke wedstrijd natuurlijk heel erg van het verlies, maar elke wedstrijd stonden we wel weer met volle energie en volle focus op het veld om te beginnen! Dit resulteerde dus als laatste wedstrijd, in een winst, waar heel veel ontlading er uitkwam bij elke speler van ons team.

  • Waarom heb je destijds gekozen om bij Arrows’81 te gaan spelen?

Ik koos hiervoor omdat ik bij mijn toenmalige club stilstond wat betreft leren hoe het spelletje werkt en ik had geen uitdaging meer. Dat kon ik bij Arrows’81 eigenlijk direct vinden na 1 keer meegetraind te hebben en toen ben ik niet meer weggegaan.

  • Wat wil je dit seizoen 2016 – 2017 bereiken bij Arrows’81? Zowel als team, maar ook als individu.

Ik wil dit seizoen de winst in de eredivisie pakken, de winst in de A-divisie pakken, en de beker mee naar Rotterdam nemen! Voor mijzelf wil ik de focus leggen op het gaan leren wat mijn sterke punten zijn en hoe ik die moet gebruiken in het veld. Daarnaast wil ik natuurlijk ook gewoon een betere speler worden op het gebied van schieten, teamspel enz.

  • Wat zijn je sterkste punten in het veld?

Ik vind dat mijn snelheid en mijn schot mijn 2 sterkste punten zijn.