20-11-2016
Sportcentrum Oudenrijn, Utrecht
Eredivisie wedstrijd

Wedstrijdverslag

Antilope uit Utrecht begon sterk en nam snel een voorsprong van 4-0, zodra de ballen ook bij Arrows’81 vielen werd het 6-8 met als eindstand van het 1e kwart 11-12 in het voordeel van Arrows’81.

Het 2e kwart schoot Arrows‘81 uit de starblokken en kwam door een aantal snelle aanvallen op een voorsprong van 9 punten. In dit kwart werd er ook beter verdedigd waardoor Antilope slechts 8 punten wist te maken tegenover 16 punten van Rotterdamse kant wat resulteerde in een 19-28 ruststand voor Arrows’81.
Na de rust kon Arrows’81 hun goede aanvallen blijven spelen zodat het voor Antilope onmogelijk werd om het gat te dichten. Er werd aan beide kanten veel gescoord (15-20). Het 4e kwart werd er gestart met 34-48 nog altijd in het voordeel van Arrows’81.

Ook nu was Arrows’81 scherper en beter in de afwerking en al snel was het gat verder vergroot naar 21 punten. Antilope kon hierna nog wel iets terug doen tot 17 punten verschil, waarna er van Antilope kant in de laatste seconden nog een driepunter werd geraakt. Dit resulteerde in een 50-64 overwinning van Arrows’81.